2015. június 15., hétfő

Témanap!


Június 10, szerda

Pont egy hete két órával korábban keltünk fel, mint ma, hiszen akkor indultunk Horvátországba. Akkor se kellett tanulnunk, mint ahogy ma sem. A Nemzeti összetartozás napja alkalmából projektnapot tartottunk és az egész iskolának mutattuk be a Határtalanul! programot is.

Minden felsős osztály a saját osztályfőnökével ment a termébe, ahol csoportokat alkottunk. Kassa, Ungvár, Nagyvárad és Kolozsvár városok történelméről olvashattunk. Mindegyik város Magyarország határán kívül van, de zömében magyar lakta települések voltak. Ezután ezekkel a városokkal kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk. Zsolt bácsi nagyon érdekes dolgot fedezett fel a városunkban, ugyanis a kedvenc fagyizónk körül ugyanilyen nevű utcák vannak. Így a nevek megadásával útvonalat terveztünk. Megtudtuk, hogy gyalog 33 perc az út. Természetesen mi gyorsabbak voltunk, hiszen nagyon örültünk a lehetőségnek.



Az alsós osztályok zászlókat kerestek az udvaron, amit előtte a tanárok elrejtettek. Még délután is találtunk belőlük. Ezeket oda vittek Edina nénihez és egy térképre kellett ráhelyezniük. Ez után ők is bementek a saját termükbe és forgó rendszerben feladatokat oldottak meg. A zászlók ismét előbukkantak az egyik teremben, volt még térképes feladat a történelmi Magyarországról, himnuszokat hallgattak és ismertek fel és az egyik teremben pedig mesélt nekik a tanító néni. Nagy örömükre mikor minden feladattal végeztek, ők is kaptak jégkrémet.


Eddigre mi is visszaértünk és elfoglaltuk helyünket a csarnokban, ahol kivetítettük a fényképeket és meséltünk az utazásunkról.  



Itt ragadtuk meg az alkalmat arra is, hogy megköszönjük azok munkáját,  akik sokat segítettek a kiutazásunk sikerében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése